header2
O echipa pentru clientii nostri!

Gina GHEORGHE

image
Contact
Tel: +40730591221
Email: ggheorghe@lddp.ro
Repere

Gina GHEORGHE are o experienta extinsa in acordarea de consultanta juridica in tranzactii si cooperari complexe specifice dreptului comertului international, in special in domeniului fuziunilor si achizitiilor internationale precum si in arbitraje comerciale internationale avand ca obiect relatii de drept comercial international.

Experienta ca avocat in aceste domenii este dublata de cunostinte economice specifice afacerilor internationale acumulate prin studiile universitare si de masterat in domeniu, precum si prin experienta acumulata in decursul a 8 ani de activitate ca economist specializat in comert international.

In domeniul arbitrajului comercial international, Gina Gheorghe are o experienta relevanta in litigii de mare anvergura, in special in arbitrajul organizat de Curtea Internationala de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert ICC Paris, unde a asistat atat clienti din sectorul public cat si din sectorul privat. Litigiile in cauza au presupus probleme de drept al constructiilor (inclusiv contracte tip FIDIC), drept administrativ, finantari, inclusiv finantari nerambursabile, drept societar, drept comercial. Gina Gheorghe a acordat asistenta juridica si reprezentare inclusiv in cadrul procedurilor DAB.

Este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (2004) si a Facultatii de Relatii Economice Internationale, Academia de Studii Economice Bucuresti, specializarea Tranzactii Internationale (1999), a Institutul Franco – Roman de Dreptul Afacerilor Internationale si Cooperare – cooperare intre Universitatea Pantheon Sorbonne Paris 1 si Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti (2000) (diploma dubla de la Universitatea Pantheon Sorbonne Paris 1 si Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti), a programului de Studii Aprofundate in Tranzactii Intraeuropene, Facultatea de Relatii Economice Internationale, Academia de Studii Economice, Bucuresti (2000).

De asemenea, a absolvit cursurile de Management International si Negociere, Universitatea Central Europeana – Proiect de Educatie Civica in colaborare cu Academia de Studii Economice din Bucuresti (1998), Probleme Globale – Risc si Securitate, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale (1997), si a participat la conferinte si seminarii de drept fiscal international si arbitraj comercial international.

Vorbeste fluent limba engleza si are bune cunostinte de limba franceza si spaniola.

Domenii de expertiza:

  • Arbitraj comercial
  • Dreptul constructiilor
  • Contracte FIDIC
  • Fuziuni si achizitii
  • Drept bancar
© Copyright Leaua Damcali Deaconu Paunescu - LDDP 2019